Spiritual Glamour

Vormen kristallen: wat is hiervan de werking?

VERSCHILLENDE VORMEN KRISTALLEN EN HUN WERKING

Kristallen komen voor in allerlei soorten, maten en vormen. Wat opvalt is dat ze niet alleen ruw, maar op gepolijst of zelf in allemaal soorten vormen te koop zijn. Is dit alleen omdat ze er zo mooi uit zien? Of heeft dit nog een bepaald doel? In deze blog lees je meer over de meest voorkomende vormen van kristallen en welke werking dit heeft.

Ruw

Een ruw kristal is het minst bewerkt en komt eigenlijk rechtstreeks uit de grond. Het wordt hooguit in stukken gehakt of licht bewerkt, maar dat is het. Een ruw kristal heeft dus een oorsprong die het dichts bij de natuur ligt. Er zijn bepaalde edelstenen die té kwetsbaar zijn om gepolijst te worden, en sommige zijn ruw simpelweg gewoon extra mooi. Per persoon kan het verschillen waar de voorkeur naar uit gaat.

Gepolijst

Naast ruwe edelstenen zie je ook veel gepolijste edelstenen voorbij komen. Het voordeel hiervan is dat de steen hierdoor lekker glad is en dus fijn aanvoelt in de hand, ook kun je ze hierdoor makkelijk bij je dragen. Vaak komt de kleur en het patroon van de steen mooier naar voren bij een gepolijste steen. Door het polijsten van de steen wordt de werking meer uniform in alle richtingen. Ideaal dus als je deze steen bij je wilt dragen.

Bol

De vorm van de bol staat voor heelheid, harmonie en oneindigheid. Deze vorm zorgt voor de meeste inhoud ten opzichte van het buitenoppervlak. Hierdoor heeft deze vorm een fijn balans tussen gewicht en werking. Een bol straalt zijn energie evenwichtig uit in een ruimte, daarom kan het goed werken om de bol in het midden van een ruimte te plaatsen zodat de energie gelijk verspreid wordt. Daarnaast kan een bol ook goed gebruikt worden om mee te masseren.

Obelisk/punten

Een obelisk is een krachtige vorm. De edelsteen is hierbij geslepen in een pilaar met vier zijden met een piramide bovenop. Voor veel mensen staat dit voor een energie die staat voor kracht, ambitie en het streven naar een hoger doel. De basis van de obelisk staat stevig op de grond en de top wijst naar de hemel. Een obelisk kan de kracht van een energieveld versterken, voorbeeld door deze onder het bed te plaatsen kan dit ervoor zorgen dat de slaap verbeterd.

Schedel

Kristallen in de vorm van een schedel dragen een bewustzijn in zich. Naast de werking van de steen heeft het bewustzijn in de steen ook een eigen werking, dit is de begeleider in de steen. Dit bewustzijn zorgt ervoor dat de processen versneld worden en helpt ons daarbij.

Hart

Edelstenen die in de vorm van een hart geslepen zijn, zijn natuurlijk een symbool voor de liefde. Niet alleen liefde voor jezelf, maar ook voor anderen om je heen. In alles zit liefde, dus dit is een ideaal cadeau om te geven aan iemand die je wat extra liefde wilt geven.