Spiritual Glamour

De Gouden Driehoek: wat is het en hoe werkt het?

DE GOUDEN DRIEHOEK: wat is het en hoe werkt het?

Wat is de gouden driehoek?

Te term ‘de gouden driehoek’ komt regelmatig voorbij als het gaat om edelstenen, maar wat is dit nu precies? En hoe werkt het?

De gouden driehoek bestaat uit drie edelstenen, namelijk: bergkristal, rozenkwarts en amethist. Deze edelstenen hebben allemaal unieke eigenschappen die elkaar op een bijzondere wijze aanvullen. De combinatie van deze stenen zorgt voor: liefde, inzicht, balans en harmonie. Door deze edelstenen in een driehoek te leggen wordt deze combinatie versterkt. De gouden driehoek zorgt ervoor dat de negatieve energie getransformeerd wordt en zorgt hierdoor voor positieve energie, rust en harmonie.

Bergkristal: de bergkristal is een heldere steen met de eigenschap om een ruimte of het lichaam te zuiveren en in balans te brengen. De helderheid van de steen help bij concentratie en om helder na te kunnen denken. Doordat de bergkristal veel helderen energie bezit kan deze de werking van andere stenen versterken.

Rozenkwarts: de rozenkwarts is een roze steen en heeft een zachte energie. De steen staat voor liefde en helpt bij het openen van je hart om lief te hebben en liefde te kunnen ontvangen. Ook kan de steen helpen bij het accepteren van jezelf. Rozenkwarts werkt kalmerend bij stress of angst en zorgt voor rust. Daarnaast zorgt de steen voor emotionele heling van bijvoorbeeld trauma’s of verlies.

Amethist: Dit is het kristal van spirituele bescherming en zuivering. Het helpt mentaal bij het ontspannen en ont stressen. Het bevordert de vredige slaap en verlost ons van zorgen. Amethist beschermt en balanceert op alle niveaus. Ook  biedt het hulp bij verdriet, depressie en heimwee. Deze steen kan goed gebruikt worden voor meditatie en om je te helpen leiden te krijgen van je spirituele gidsen. Lichamelijk zorgt Amethist voor het verzachten van hoofdpijn en migraine, kan het helpen bij slapeloosheid en bij verslavingen.

Hoe gebruik je de gouden driehoek?

Een ruimte kan energie bevatten. Je kan vaak voelen als er spanning is geweest of als mensen ruzie hebben gehad voordat jij binnen kwam. Deze restenergie is achtergebleven in de ruimte.

Als deze energieën in je huis blijven hangen kan dit invloed hebben op je humeur en op je mentale toestand. Door de gouden driehoek reguleert deze energie en brengt dit weer in balans. Dit zal ervoor zorgen dat de omgeving weer prettig en licht aanvoelen en dit zorgt ervoor dat je in je huis weer goed kan opladen en ontspannen.

Als je de stenen in huis neerlegt, doe dit dan op een plek die voor jou goed voelt. Maak ook duidelijk wat hierbij de intentie is, dit kan hardop maar mag ook in gedachten. Zorg ervoor dat je dit met aandacht doet en neem hierbij stenen van ongeveer dezelfde grootte zodat ze elkaar allemaal evenveel kunnen versterken en dit in balans is.

Je kunt de gouden driehoek niet alleen goed in je huis neerleggen, maar je kunt de stenen ook bij je dragen. Draag dan de stenen bijvoorbeeld in je broekzak bij je, de edelstenen zullen je gedurende de dag beschermen tegen negatieve energieën.