Spiritual Glamour

Steenbok: welke edelstenen passen bij dit sterrenbeeld?

Welke edelstenen passen bij het sterrenbeeld steenbok? En wat kunnen ze betekenen voor dit sterrenbeeld?

Steenbok 22 dec- 19 jan

Het is 22 december en dat betekend dat de tijd is aangebroken van het sterrenbeeld steenbok. Om eigenschappen van jou sterrenbeeld te versterken zijn en verschillende edelstenen die goed aansluiten bij het sterrenbeeld, of juist als je iets leuks én persoonlijks wilt geven aan iemand die een steenbok als sterrenbeeld heeft!

Wat zijn de eigenschappen van een steenbok?

Een steenbok staat bekend als ambitieus en gedreven om doelen te bereiken. Je bent geduldig om te wachten om iets te kunnen bereiken en om hier langere tijd naar toe te werken. Dit zorgt ervoor dat je trouw bent aan je plicht en verantwoordelijk bent.

Als steenbok streef je naar perfectie en hierdoor ben je niet alleen praktisch, maar ook vindingrijk. Je hebt een duidelijk plan om je doel te bereiken, dit kan ervoor zorgen dat je niet zo flexibel bent. Door je snelle geeft leer je snel, je werkt gedisciplineerd en waardeert dit ook in anderen. Je hebt graag de touwtjes in handen, bent kritisch naar jezelf en naar anderen.

Je bent voorzichtig, hierdoor kan het dat je langzaam overkomt, maar je werkt wel zorgvuldig. Je trekt niet zomaar conclusies, je overweegt eerst goed de opties voordat je zomaar beslissingen maakt. Je kunt niet goed tegen snelle veranderingen, vaak gebeurd dit bij je ook langzaam zodat je eraan kunt wennen.

De band met je vrienden en familie is voor jou erg belangrijk en je hebt dan ook een hechte band met je dierbaren. Voor anderen kan je juist als gereserveerd en ongevoelig overkomen, maar wanneer mensen je beter leren kennen zien ze hoe vertrouwelijk en betrouwbaar je bent.

Je kunt onverwacht uit de hoek komen en last hebben van stemmingswisselingen als je boos bent. Ook vergeet je niet snel, negatieve ervaringen kunnen lang bij je blijven hangen. Hier tegenover staat dat je erg loyaal bent tegen personen die dat in jouw ogen verdienen.

Welke edestenen passen goed bij een steenbok?

Agaat: Agaat helpt bij het vinden van innerlijke rust en het nemen van pauze. Deze edelsteen ondersteunt het logisch en objectief nadenken en bevordert het vinden van oplossingen.

Bergkristal: Bergkristal is een positieve steen die emoties kan verlichten en helderheid en inzicht kan geven. Hierdoor wordt de concentratie en doelgerichtheid gestimuleerd.

Fluoriet: Fluoriet brengt het beste in een steenbok naar boven. De steen helpt om gedragspatronen te doorbreken en betere keuzes te maken.

Jaspis: Jaspis versterkt een aantal goede eigenschappen van de steenbok. Deze edelsteen kan de vastberadenheid en het organisatietalent van de steekbok stimuleren. Ook helpt deze steen de steenbok mijn zijn doelen te behalen. De Rode Jaspis helpt bij het geduld en kalmeert bij woede en frustratie.

Rozenkwarts: Deze edelsteen helpt de steenbok bij het openstellen van het hart en andere mensen sneller te vergeven.