Spiritual Glamour

Bliss Vibes: 7 Manieren om te starten met een spiritueler leven

Met alle moderne technologie die onze wereld van vandaag voedt, is het heel gemakkelijk om los te komen van ons spirituele zelf. Onze samenleving is ontworpen om meer te focussen op materieel succes dan op persoonlijke ontwikkeling.

We zijn zo bezig met oppervlakkige zaken dat we soms vergeten te genieten van de kleine dingen in het leven; juist die dingen die ons menselijk maken. We moeten onthouden dat we niet alleen mensen zijn die gebonden zijn aan een aardse ervaring, maar dat we in plaats daarvan spirituele wezens zijn die een menselijke ervaring hebben.

Wat betekent ‘spiritueel’ zijn?

Spiritueel zijn betekent dat we onze persoonlijke kennis en ervaringen gebruiken om verbinding te maken met iets dat veel groter is dan wij zelf – de Bron waaruit al het leven voortkwam. We ontwikkelen betekenisvolle verbindingen met de Bron, met ons innerlijke zelf en met elkaar. Onze hoogste prioriteit wordt van onszelf en anderen houden. We zijn ons bewust van de energie die ons Eén maakt en we gebruiken die energie om van deze wereld een meer harmonieuze plek te maken om in te leven.

1) OEFEN MEDITATIE

Meditatie heeft een breed scala aan voordelen, waaronder verbetering van fysieke, mentale en emotionele welzijn. Het beoefenen van zelfs slechts 20 minuten meditatie per dag, elke dag, kan helpen de bloeddruk te verlagen, het energieniveau te verhogen en de productie van serotonine in het lichaam te verhogen, wat de stemming en het gedrag verbetert.

2) LEER JE ZIEL KENNEN

Als je eenmaal hebt geleerd om de chaos van de wereld af te stemmen door middel van meditatie, is het tijd om je af te stemmen op wat je maakt tot wie je bent: je ziel.

Psycholoog en spiritueel beoefenaar, Richard Griffiths van spirituele intelligentie, legt uit dat het ego en de ziel zich op tegengestelde aandachtspolen bevinden. Griffiths beschrijft het ego als je geest-lichaam zelf, of je ‘valse zelf’. Het Ego zijn betekent jezelf ervaren als je lichaam en geest. Het ego gebruikt intellectuele en emotionele intelligentie voor persoonlijk gewin in de constante zoektocht naar compensatie en voldoening. Aan de andere kant van de paal is je Ziel. Je Ziel is je existentiële zelf, of je ‘ware zelf’. Ziel zijn betekent jezelf ervaren als bewustzijn (gevoelsbewustzijn). De kwaliteiten van bewustzijn worden ervaren in de vorm van wijsheid, mededogen, integriteit, vreugde, liefde, creativiteit en vrede. De ziel zoekt geen bevrediging ergens anders omdat de ziel al gelukkig is en op elk moment reageert vanuit een staat van eerdere vervulling. Helaas is onze wereld zo ontworpen dat we ons meer concentreren op wat ons ego wil en de neiging hebben om te negeren wat onze ziel nodig heeft. Soms raken we zo in beslag genomen door wat de samenleving van ons vraagt, dat we vergeten wat er echt toe doet in het leven. Persoonlijk denk ik dat dat uiteindelijk de reden is waarom veel mensen tegenwoordig het gevoel hebben dat ze een ontmoedigend en onvervuld leven leiden. Onze ziel bestaat al veel langer dan ons ego en het heeft een waarachtiger doel dat niet alleen ons ‘ware’ zelf vervult, maar ook de wereld en de mensen om ons heen ten goede komt. Door je Ziel te leren kennen, leer je ook je Zieldoel of Zielmissie kennen. Waarom ben je hier? Wat ben je hier om te doen? Wat kun je maken van het leven dat je is gegeven? Het is tijd om die ‘echte’ jij te leren kennen.

3) VERWIJDER EN MAAK SCHOON

Breng de voorjaarsschoonmaak naar een hoger niveau en verwijder dingen die geen waarde meer toevoegen aan je leven. Door stagnerende energieën los te laten, creëer je ruimte voor betere en grotere dingen in je leven.

Soms houden we materiële bezittingen vast omdat ze dienen als fysieke herinneringen aan het verleden. Maar wanneer deze bezittingen zich beginnen op te stapelen en je merkt dat je letterlijk in herinneringen begraaft, is het tijd om op te ruimen en los te laten. De rommel in je fysieke omgeving zal ook je geest en ziel vervuilen. Rommel is niet alleen de materiële bezittingen die ruimte innemen in je huis, maar het is ook de fysieke manifestatie van de onbepaalde beslissingen die werden beperkt door angst en uitstelgedrag. Opruimen kan ook anderen in nood helpen. Dat je de winterjas die je 10 jaar geleden kocht voor die snowboardtrip die je ooit hebt gemaakt niet meer draagt ​, betekent niet dat iemand anders er geen gebruik van kan maken. Geef de zegen door en schenk het aan iemand die het harder nodig heeft dan jij.

4) MAAK DANKBAAR ZIJN EEN GEWOONTE

Twl je zegeningen, niet je problemen. Bedenk hoeveel geluk je hebt om het leven te leiden dat je leeft. We krijgen misschien niet altijd wat we willen, maar als we elke dag oefenen met het tellen van onze zegeningen, zullen we zien dat we alles hebben wat we nodig hebben en meer. Dankbaarheid opent onze ogen en verandert ons perspectief op het leven. Wanneer we onze geest trainen om het goede in alles te zien, beginnen we alle kleine zegeningen om ons heen op te merken. We leren ze meer te waarderen en we zorgen ervoor dat we ze niet als vanzelfsprekend beschouwen. We zijn in staat om te begrijpen waarom we niet alles hebben wat we verlangen en we vinden het goed omdat we weten dat het universum ons al met zoveel heeft gezegend en ons zal blijven zegenen wanneer de tijd rijp is. Dankbaarheid leidt tot vrijgevigheid. Als we de gewoonte ontwikkelen om dankbaar te zijn, ontwikkelen we ook een gevoel van vrijgevigheid. We voelen ons gemotiveerd om de zegen door te geven aan anderen die misschien niet zo gelukkig zijn geweest als wij, omdat we tevreden zijn met wat we al hebben.

Dit was deel 1, binnenkort volgt het tweede deel. ????? ????? ???? ?? ??????? ???????