Spiritual Glamour

Edelstenen reinigen, opladen & ontladen – Hoe werkt dat?

Waarom moeten edelstenen worden gereinigd?

Edelstenen zitten vol met energie, dit is ook de reden dat edelstenen zulke bijzondere eigenschappen hebben. Het is hierbij belangrijk dat je edelstenen af en toe ook reinigt, ontlaad en oplaad. Hierdoor heeft de edelsteen weer nieuwe energie om voor jou te werken. Maar op welke manier kun jij je edelstenen reinigen en hoe kan je ze het beste opladen?

Edelstenen ontladen

Als je net een nieuwe edelsteen aanschaft kan deze nog vol zitten met oude energie. Het is daarom ook belangrijk om als je de edelsteen hebt uitgepakt even goed over de steen heen te blazen en hierbij in je hoofd of hardop even uit te spreken dat je alle oude energie van de steen verwijderd. Vervolgens blaas je over de steen heen en plaats je hem op de gewenste plek in je huis.

Je kunt een edelsteen ook snel ontdoen van ongewenste energie door deze in het water te houden. Gebruik hiervoor lauw en stromend water en hou de edelsteen hier ongeveer vijf minuten onder. Dit is een snelle manier om je edelsteen te ontladen, maar deze manier is niet grondig. Voor een grondige reiniging kan je de edelsteen in een bakje water leggen voor minimaal 24 uur. Het is het beste om hiervoor water zonder kalk en koolzuur te gebruiken omdat dit de edelstenen aan kan tasten. Zorg er ook voor dat je niet zomaar verschillende soorten edelstenen bij elkaar in het water doet, want niet alle edelstenen kunnen even goed samen en sommige edelstenen reageren niet goed op contact met water. Voor deze edelstenen kun je een indirecte manier kiezen, door namelijk een andere schaal in de schaal met water te plaatsen.

Edelstenen opladen

Als je de edelstenen hebt ontladen van oude energie dan is het ook belangrijk om ze weer op te laden zodat ze weer nieuwe energie hebben om aan je af te kunnen geven. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen:

  • Opladen door middel van maanlicht
  • Opladen door middel van zonlicht
  • Opladen met behulp van bergkristal
  • Opladen met behulp van seleniet

Je kunt edelstenen opladen door deze in het maanlicht te leggen. Het beste is om dit in het licht van de volle maan te doen omdat dat het meest krachtig is. Je kunt de edelstenen gewoon op de vensterbank leggen want het maanlicht heeft zelfs effect door het glas heen!

Ook kan je edelstenen opladen door middel van zonlicht, vooral voor heldere edelstenen werkt dit goed. Let hierbij goed op, niet alle edelstenen kunnen goed tegen de zon, sommige kunnen zelfs barsten of verkleuren. Dus zorg dat je van tevoren goed opzoekt of jouw edelstenen hier tegen kunnen of niet.

Naast zon en maanlicht zijn er ook edelstenen die ervoor kunnen zorgen dat andere edelstenen opgeladen kunnen worden. Seleniet en bergkristal hebben deze eigenschap en kunnen er dus voor zorgen dat andere edelstenen weer nieuwe energie krijgen. Je kunt bijvoorbeeld je edelstenen op een seleniet oplaadschijf leggen, of ze in de buurt van een stuk seleniet leggen. Het zelfde geldt eigenlijk voor de bergkristal. Plaats de edelstenen die je wilt opladen in de buurt van een stuk bergkristal of leg ze erop, op deze manier kunnen de edelstenen gereinigd worden.